miercuri, 23 septembrie 2009

De ce ne subapreciem???.....

De ce multi dintre noi ne subapreciem? Oare chiar avem o parere atat de proasta despre noi insine? De obicei fetele sunt cele care se subapreciaza si considera ca nu sunt bune de nimic..... dar nu e asa. Aceste idei tampite le vin atunci cand vad alte persoane care arata mai bine decat ele , care se imbraca mai frumos sau care umbla cu anumiti baieti la care ele doar viseaza. Nu le critic pentru felul lor de gandire pentru ca si eu ma numar printre ele. Cateodata am o parere foarte proasta despre mine si ma consider una din cele mai varza persoane de pe planeta, cu toate ca cei din jurul meu ma incurajeaza spunandu-mi ca sunt o persoana buna si draguta. Se pare ca a fi draguta nu e de ajuns :(..... Pentru mine acele cuvinte ma incurajeaza dar cand vad alta persoana care eu o consider mult mai draguta decat mine acele cuvinte isi pierd imediat efectul si acea parere iar revine. Ma lupt tot timpul cu lipsa de incredere in mine dar stiu ca multa lume o face. Nu vreau sa o mai fac pentru ca simt ca gresesc enorm fata de mine. si nu e o senzatie prea placuta.
Noi fetele nu realizam ca fiecare dintre noi e frumoasa in felul ei. Nu trebuie sa ne incurajeze nimeni pentru a avea o parere buna despre noi asta o putem face noi insine. Daca cineva te place inseamna ca te place asa cum esti , cu bune si cu rele, fara ca tu sa fi nevoita sa schimbi ceva . Niciodata nu cred ca stam sa ne uitam in jurul nostru si sa observam acele persoane care ne plac si iubesc cu adevarat fara ca noi sa facem acele schimbari care ne obsedeaza si avem impresia ca daca nu le facem nimeni nu ne va placea.
Du-te la oglinda si prieste-te, si ai sa vezi cat de frumoasa esti , nimeni niciodata nu tebuie sa te descurajeze, indiferent de cate vorbe urate si nesimtite iti vor adresa. Pune acele vorbe intr-un plic si atunci cand va venii timpul o sa le trimiti inapoi celui care ti le-a adresat.
Si nu uita ...... ZAMBESTE .....:D....



2 comentarii:

  1. Asta cu autoaprecierea e o chestie ciclica, ca in economie: azi coboara, maine urca. Nimic in psihologia noastra (baieti sau fete) nu e liniar, adica daca apreciez ceva, pai ma duc cu apreciatul pana la capatul vietii.

    Frumusetea exterioara ne incanta, nu contest, dar ne plictiseste in masura in care nu e completata cu o la fel de mare frumusete interioara. Si asta e rar de tot, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. La chestia cu apreciatul pana la capatul vietii nu sunt de acord, dupa cum ai spus azi urca , maine coboara, iti poti schimba pararea intr-o sg secunda. Unii cauta frumusetea interioara iar altii pe cea exterioara, asa e cea interioara e greu de gasit. Eu consider ca o vom gasi la o varsta mai inaintata nu la 20 de ani. Sunt foarte putin in ziua de azi care mai aprecieaza frumusetea interioara....pacat...:(...

    RăspundețiȘtergere