miercuri, 8 iulie 2009

Omul....dusmanul nr.1 al Planetei...:-(...





















Am sa incep prin a spune ca EU IMI IUBESC PLANETA. Ea este o planeta atat de interesanta si de misterioasa , unicul suport de viata pe care noi il cunoastem si acum se gaseste intr-un moment critic al existentei sale..... Noi nici nu realizam ce planeta frumoasa avem si cate putem face ca ea sa infloreasca si mai mult.
Acum sa va intreb pe toti : "Cati dintre voi stiu ce inseamna sa poluezi planeta?".... Sa poluezi planeta inseamna sa nu-ti pese de tot ce te inconjuara.
Cu totii stim ca multe din lucrurile obijnuite pe care noi le facem zi de zi , duc intr-o mare sau mica masura la poluarea planetei si a aerului pe care cei 6 miliarde de locuitori il respira in fiecare zi. Noi chiar nu realizam ceea ce facem?....sau realizam si nu vrem sa luam in seama ceea ce facm?....Daca nu stiati poluarea mediului inconjurator a ajuns azi la un grad foarte ridicat pentru numeroase orase din intreaga lume iar calotele glaciare ale Antartici au inceput sa se topeasca si prezinta un risc foarte ridicat de inundatii la nivel global. Asta este numai din vina noastra pentru ca unii dintre noi nu stim sa ne gospodarim iar altii nu vor sa faca asa ceva, ei nici nu se gandesc ca daca arunca deseuri toxice in ape sau daca arunca gunoaie pe strazi sau daca polueaza atmosfera cu gaze cat mai toxice , fac atata rau celor din jurul lor.
Cel mai mare dezastru ecologic nuclear a avut loc in 1986, cand reactorul 4 al centralei nucleare de la Chernobyl, Ucraina, a explodat. Incidentul a fost tinut secret timp de doua zile, dupa care au inceput evacuarile a 135.000 de persoane pe o raza de 30 km in jurul reactorului. Nu se stie exact numarul de persoane afectate de norul radioactiv rezultat in urma exploziei, dar se speculeaza ca peste 8000 de persoane din echipa initiala de 800.000 de oameni care au lucrat la curatirea zonei au murit, ca apoi numarul sa creasca la la cifre neoficiale de peste 400.000 de victime. La acest numar se adauga si persoanele care au suferit afectiuni de pe urma contactului cu particulele radioactive...... Deci va dati seama ce a fost acolo si de cata poluare am avut cu totii parte atunci.....Goraznic....
Oamenii vorbesc adeseori despre cum sa protejeze mediul inconjurator si ce ar trebui facut pentru a ajunge la o reusita, dar prea multi oameni sunt egoisti si nu vor sa inteleaga ca atata timp cat ei polueaza planeta ne fac noua dar si lor rau... dar na....atata timp cat le este bine lor de ce le-ar pasa de ce se intampla cu retul?....:-(....
Pana nu ne dam seama ca aceasta Planeta numita Terra este tot ceea ce avem si fara ea nu vom mai exista nu vom reusi sa facem nimic, .....dar sunt sigura ca multi vor realiza si vor vrea sa faca ceva atunci cand va fi mult prea tarziu. Poluarea aerului, a apelor, a solului poate fi combatuta doar datorita noua, a oamenilor, a celor care iubesc natura si vor sa traiasca intr-un mediu curat. Din cauza multor tragedii ale mediului inconjurator , s-au instituit legi care sa protejeze natura, insa putini le iau in considerare, ceea ce este grav.
Ar cam fi cazul sa ne vina mintea la cap si sa incepem sa ne gospodarim planeta ca altfel va fi vai de noi si nu cred ca vreti sa se intample asa ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu