sâmbătă, 4 iulie 2009

Despre Iubire....

Acum cateva zile o persoana mai invarsta m-a oprit pe strada si m-a intrebat : "Tu crezi in dragoste adevarata?"..... a fost foarte ciudat.... faptul ca nici macar nu o cunosteam si mai ales ca mi-a pus o astfel de intrebare. M-am uitat foate atenta la acea persoana si i-am raspuns :"Poftim?" dupa care imi repeta intrebarea si pleaca fara ca eu sa-i pot oferi un raspuns.... foarte creepyyyyy......
Acum stateam si ma gandeam la acea intrebare, oare chiar cred in dragoste adevarata? Momentan nu pot spune ca da din cauza unor experiente neplacute pe care timpul le va rezolva cu siguranta :(.... dar daca stau si ma gandesc mai bine poate cred, niciodata nu stii de unde sare iepurele, toate se intampla cu un motiv.
In ultima vreme tot aud in jurul meu diferite persoane care spun ca s-au indragostit, dar care stiu la fel de bine ca mine ca este vorba decat de o faza care va trece repede. Ca sa iubesti pe cineva mai intai trebuie sa te indragostesti de acea persoana.
Ca sa te indragostesti la inceput trebuie sa existe acea atractie fizica. Am auzit urmatoarea idee : " Daca te indragostesti , ia 10 femei in pat si vezi daca dupa aia mai simti la fel"..... si daca stau sa ma gandesc bine nu cred ca ar fi cineva care sa zica ca mai simte la fel dupa o astfel de experienta. Eu ajung la concluzia ca este vorba de o chiestie pur si simplu fizica si sexuala.
Dupa o anumita perioada , dupa ce ajungi sa cunosti acea persoana, sa ii stii anumite secrete si sa crezi ca stii ceea ce gandeste ajungi sa te indragostesti de ea. Pana nu ajungi sa o cunosti cu adevarat nu ai cum sa spui ca o iubesti ci doar ca esti indragostit de ea.
Dar stie cineva ce e dragostea cu adevarat?....Ce o declanseaza?....De ce ni se intampla?....???
Ea este ca un drog pentru suflet, odata degustata mai vrei si nu te poti opri. Pentru fiecare dintre noi dragostea reprezinta altceva, fiecare o defineste in felul lui. Ea se poate manifesta in mai multe feluri; poti iubi o singura persoana dar poti iubi mai multe persoane odata .... asta nu inseamna ca daca iubesti mai multe persoane odata iubest pe una mai mult si pe alta mai putin, le iubesti pe toate la fel de mult dar pe fiecare in felul tau.
Dragostea este si daruiera deplina, deoarece atunci cand iubesti esti dispus sa te daruiesti trup si suflet acelei persoane faca ca tu sa-ti dai macar seama. Dar....dragostea are si partile ei negative, sa nu credem ca ea este numai miere.... Gelozia este una din aceste parti negative....cand esti gelos poti face lucruri si spune chestii la care nici nu te gandeai ca esti capabil. In acele clipe te cuprinde nebunia si reactionezi fara sa-ti dai seama....ca mai tarziu sa realizezi ca ai facut mult rau.
Alta parte negativa este atunci cand inima iti este franta .....simti ca totul se sfarseste si nimic din ceea ce faci nu mai are sens , iti trec prin cap amintirile bune si rele si parca ai da orice sa le ai inapoi ....dar stii ca doar gandindu-te la ele iti faci tie rau si te amagesti stiind ca nu mai poti avea ceea ce ai avut pana acum. E greu sa treci peste o astfel de "trauma"....unii ar denumi aceasta "trauma" ca fiind cea mai mare durere sufleteasca care nu se poate manifesta fizic, poate doar acele lacrimi care ajuta la descarcarea nervilor.
Multi dintre noi nici nu realizam ca iubim pe cineva decat atunci cand suntem pe punctul de al pierde.
Cand suntem mici nu prea realizam ce este aceea dragostea, cand ajungem pe la 15-18 ani dragostea se transforma in mica noastra nebunie, pe la 20-25 ne dam silinta sa o intelegem cat mai bine si sa ne punem gandurile in ordine iar la o varsta mult mai inaintata ne obijnuim cu ea si speram ca ea sa nu dispara din vietile noastre.
Cu alte cuvinte acest sentiment numit dragoste care ne invaluie inimile nu se poate impartii la fiintele care ne inconjoara, dimpotriva.... creste si se manifesta in ciuda unor concepte , norme si principii de viata.
Deci ....dragostea este o nesecata energie a sufletului .....asa ca daca detineti aceasta energie va rog sa o folositi si sa nu va para rau indiferent de care e rezultatul ei.....:-D...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu