luni, 29 iunie 2009

Programul Universitar De Excelenta


OFERTA EDUCATIONALA

Incepand cu anul 2009/2010 se infiinteaza grupa pentru Studii Universitare de Excelenta care asigura absolventilor alternativa celei de a doua profesii - jurist si cercetator stintific, prin : un program de studii principal cu durata de 4 ani, pentru obtinerea diplomei de licenta in drept si un program de studii paralel, continuat prin studii masterale (4+1) care tinde sa implice in cercetare un spectru larg de stiinte care pot raspunde la intrebari de interes ale investigatiei judiciare, forensic science : Institutii de drept si procedura; criminalistica; biocriminalistica si psihocriminalistica; criminologie si stiinte penitenciare, demografie criminala, pshologie si sociologie criminala si alte stiinte care pot raspunde la intrebarile anchetei judiciare, reconstituirii scenei unei crime, unui eveniment rutier, interpretarii fenomenologice a urmelor, grafoscopiei si grafologiei, examinarii documentelor, investigarea accidentelor de trafic, examinarii dactiloscopice, traseologice, balistice, a inregistrarilor audio, vocii si vorbirii, fotografiilor si a inregistrarilor video, a mijloacelor de telecomunicatii.
Programul poate fi urmat si de studenti ao altor facultati ( psihologie, filozofie, stiintele comunicarii, etc) . Cele doua programe urmeaza sa asigure specializarea in activitatea de cercetare stiintifica pentru un nou corp profesional privat, CORPUL CERCETARILOR IN STRATEGII JUDICIARE.
Avand in vedere invitatia la excelenta cursantii vor intra in raporturi contractuale de studii atat cu Centrul Universitar cat si cu viitorii angajatori din sistemul judiciar privat, respectiv : societati si cabinete de avocatura, societati de detectivi particulari, societati de securitate si protectie a bunurilor si persoanelor, alte societati private interesate. Practica universitara va fi efectuata pe langa viitorii angajatori, specializarea aspirantului urmand sa corespunda profilului activitatii acestuia - "reuseste cine poate arata ceea ce stie".
Studiile universitare de licenta presupun o taxa medie anuala de scolarizare in suma de 1700 lei platita in mai multe rate , taxa include si multiplicarea suporturilor de curs pentru programul de cercetare stiintifica. Studiile masterale vor fi finantate de viitorul angajator.
Studentii vor beneficia de urmatoarele facilitati : sali de cursuri, pregatire si seminarii, laborator, biblioteca clasica si electronica pentru suporturile de curs si cazuistica, baza sportiva , club studentesc.
Inscrierile se fac la sediul Centrului Universitar din Rm-Sarat str. Victoriei nr. 16 incepand cu data de 01.07.2009 pe baza unui interviu, ocazie cu care aspirantii vor primi toate informatiile necesare inscrierii, cunoasterii procesului de invatamant si al relatiilor parteneriale cu viitorul angajator.


Conf.univ.dr. N. Zamfirescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu