sâmbătă, 3 octombrie 2009

Ce este PSIHOCRIMINALISTICA???.....

Multi dintre voi a-ti auzit acest cuvant "PSIHOCRIMINALISTICA".... da v-ati intrebat ce inseamna?.... unii poate v-ati intrebat , altii poate nu....:P
Chiar azi am intanlit o persoana care era foarte curioasa sa afle cu ce anume se ocupa psihocriminalistica....Am incercat sa-i explic dar nu sunt sigura ca a inteles :P...
Aceasta este una din cele mai bune explicatii pe care le-am putut gasi cu ce inseamna Psihocriminalistica :D.... sper sa intelege-ti...:D

" Psihocriminalistica este o uzanta a scolii romane de politie stiintifica si tinde sa devina studiul formator al spiritului analitic in profesiile judiciare.
Intrebarea cum se poate define psihocriminalistica este chiar si ea una a psihocriminalistici, dat fiind recenta asezare a aceste notiuni in rafturile scolii romane de cercetare stiintifica.
Pentru introducerea conceptului putem spune ca este studiul intelesurilor si justificarilor sau credintelor despre elementele de fapt si drept ce insumeaza actiunea judiciara atat din perspectiva subiectilor partculari cat si din perspectiva subiectilor oficiali.
Psihocriminalistica presupune investigatia sau sudiul realizat prin observatie si rationament , prin interpretarea elementelor si argumentarea afirmatiilor relative la intreg. Ea studiaza actiunea autorului necunoscut pentru a-i determina reperele identificatoare fizice, operationale si pozitionale. Psihocriminalistica studiaza marturia si redimensioneaza operatiunile anchetei judiciare pentru a le determina obiectivitatea.
Intermeni generali, Pshihocriminalistica este studiul critic, nespeculativ al exteriorului si interiorului operatiunilor judiciare pentru descoperirea necunoscutelor, eliminarea erorilor si evidentierea subiectivismului.
Obiectul de studiu al operatiunilor de psihocriminalistica il constituie mijloacele de proba , sau dovezile cauzei. Avand in vedere modalitatile expertale de folosire a acestora, raportul de cercetare psihocriminalistica se constituie intr-un procedeu probatoriu care releva noi fapte si imprejurari.
Psihocriminalistica este orientata spre actiunea sociala, cautandu-si aplicatii in toate domeniile, ca strategie judiciara a descoperirii autorilor si adevarurilor necunoscute.


http://www.psihocriminalistica.ro

http://www.psihocrim.go.ro/detalii.html



N. ZAMFIRESCU "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu